суботу, 4 квітня 2015 р.

Тиждень дитячого читання у школі






Тиждень дитячого читання у школі
Традиційним стало проведення тижня дитячого читання у Сокальській спеціалізованій школі №3 І - ІІІ ступенів у рамках Всеукраїнського тижня книги. Це особливий час, адже в стінах рідної школи збираються учні, які люблять читання.
Книга – одне з найбільших чудес, створених людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. Хтось сказав, що природа  дає людині душу й  тіло, а книга утверджує  її розум. І з цим важко не погодитися. Адже погляди на життя, ставлення до людей, інтереси і смаки, запити і потреби дорослої людини залежать від якості  тих книжок, які вона прочитала в роки дитинства і юності. Художні твори впливають  на становлення характеру людини, на розумовий, моральний і естетичний  розвиток.
30 березня пройшла інформаційно - пізнавальна лінійка «Книга- твій друг і порадник»,  учні школи  почули багато цікавих фактів про народження першої книги, учні 1- 4 класів розповідали, що для них є книга та бібліотека, учні середніх класів Мандзяк Уляна та Шевченко Олена залюбки  вручали кодекс читача  учням молодшої ланки.
Зав. Бібліотеки: Дементьєва О. О.  ознайомила усіх учнів з планом заходів на тиждень та побажала дружити з книгами – наставниками, адже саме книга дарує нам знання, зустрічі з новим, невідомим і прекрасним.








В рамках тижня 31 березня відбувся День відкритих дверей у бібліотеці, до програми якого були включені перегляди новинок книг та журналів для дітей „Новинки літератури”,  відбулися також Бібліотечні уроки: « Зустріч з книгою для наймолодших»,       брейн - ринг на тему: «Казкові герої» ( 4 А кл. - 4 Б кл. ) - перемогла дружба.
Протягом Тижня відбулися знайомства з новими книгами під час презентацій книжкових виставок „Великодні свята вмій святкувати» ” та „Гаряче, щойно лише з печі …”     
01.04.15 р. Для учнів п’ятих класів було проведено конкурс ерудитів «Книга-мудрий, добрий друг, книга знає все навкруг». Учні показали свої знання з історії створення книги та розвитку бібліотек, життя та творчості українських, закордонних письменників та їх творів і декламували вірші про книгу, а саме: Корніюк Артем, Чепелюк Анастасія, Сименюк Дмитро, Бахур Юра,  Будзінська Вікторія,  Маринковський Артем, Чепіль Ростислав, Шудло Дарія, Аліксієвський Володимир, Жук Христина.  Переконливу перемогу виборола команда 5 класу, вона нагороджується грамотою.











Також цього ж дня пройшов рейд-огляд « Як живеш шкільний підручнику» по початковим класам. Загалом всі підручники в хорошому стані.
02. 04. 15р. Відбувся вернісаж дитячого малюнка  на тему: «У світі казки» було розвернуто у бібліотеці з четвертого дня. Журі відмітило малюнки учнів I – місце здобув  Качур Давид (4-А кл.); II   - місце здобула Самборська Юлія (2-Б кл.);   III – Кипибіда Тарас ( 2-Б кл.); Ці учні нагороджуються грамотами.



Також цього ж дня відбулося заняття гуртка по ремонту книг під назвою  «Бюро добрих послуг» - найактивніші виявилися учні 3 класу. Цей клас нагороджуються подякою.
За традицією підводимо підсумки благодійної акції «Стань добриком, подаруй  шкільній бібліотеці книгу» та називаємо учнів – активних учасників акції: учень 1-Б класу Демченко  Юрій подарував 2 книги, Груша Ірина(1 –Б кл.) подарувала одну книгу (кл. керівник  Кіселик Г.О.); Учні 2- Б класу, а саме: Самборська Юлія, Кипибіда Тарас та Латишева Тетяна подарували по 1 книжці( кл. керівник Гонтарик Є.І.); Дякуємо цим діткам за те, що подарували шкільній бібліотеці книжки.


03.04.15р. Організовано калейдоскоп у шкільній бібліотеці на тему: » 210 річниця  від дня народження Ганса Крістіана Андерсена (1805–1875), данського письменника, поета, драматурга і казкаря» та було підведення підсумків всіх заходів щодо «Тижня книги», яку провели учні середніх класів Мандзяк Уляна та Шевченко Олена ( 7- А кл.) для всіх бажаючих.

 

Казки – улюблене читання дітей, бо вони допомагають навчити маленьку дитину розпізнавати добро і зло, дбайливо ставитися до природи, поважати старших, бути вірними друзями менших наших братів.
Проведення Всеукраїнського тижня дитячої книги в Сокальській спеціалізованій школі №3 сприяло залученню підростаючого покоління до невичерпних джерел знань, створенню у бібліотеці атмосфери радісного спілкування, де кожна дитина - юний читач відчувала себе бажаним гостем.


Немає коментарів:

Дописати коментар